02 May 2010

handbag vs GERMS!


huwaaawa.. sebelum kita memulakan bebelan.. jom kita coci mata dulu!



Coach! cantek! still can feel the texture!


Coach lagik! crazeee... terpaksa berlapar kalo nak beli yg mcmni!
kalo nak jugak, pi beli kat padang besar! huhuhu...



PRADA!
RM630 sajerk!!! huh?


Alma BB! RM430 kalo tak silap!



kawan baik perempuan adalah handbag! betul kan? sebab mana2 pegi mesti ada handbag!

tak kira la ada brand ke, rege mahal ke, besar ke, kecik ke... yang pastinya, perempuan mesti ada handbag! dan yang pastinya bukan satu je handbag yang ada dalam simpanan.. hehehe... termasuklah aku...

sebenarnya bukan nak cite pasal promo beli handbag... tapi something yang kadang2 kita terlepas pandang...

perempuan selain daripada handbag, kawan baik dia yang tak boleh renggang adalah baby or anak, kan?

jadi... mana2 pergi mesti ada baby and handbag! mesti takle lekang.... dari dalam umah sampaila keluar rumah...

kalo tak caya, jom tengok kronologi nih!

contohnya, arini coti nak g shopping kat tesco... amek handbag kat atas almari make-up then, grab baby... letak baby kat car seat and letak handbag kat bawah seat (as keselamatan dari diragut! jadi letakla kat lapik kaki bawah tue...) janji tak jauh dari kita kan?

pastu, beli barang... bla2... bla2... bayar kat kaunter.. tadi kaunter tue org sebelum ni beli ikan la, daging la, kita pulak letak la handbag kat situ... itu biasala kan?

then, drive back... again, baby kat car seat... handbag kat lapik kaki bawah....

sampai umah, angkat baby.. angkat barang ke dapur.. then, handbag pun atas rak, meja atau kaunter kat dapur... pun itu biasa jugak berlaku...


tapi... selalu jugak berlaku... kita biarkan... baby2 kita main dengan handbag kita tue... dan biasa jugak baby2 ni gigit tali pada handbag, kan?



...gambar ehsan dari ELin Hamzah..

cuba kita trace back... sebenarnya, benda yang paling dekat dgn kita tue ada banyak GERMS... kuman etc... dan kita pulak bagi orang yang kita sayang makan GERMS yang ada pada kawan baik kita tadi iaitu si handbag tue!

tak kira la, samada dia murah ke, mahal ke, cantek ke, buruk ke, lama ke atau baru ke... sebenarnya handbag tue terlalu banyak terdedah dengan GERMS and sangat kotor!

kadang2 kita letak kat atas lantai, atas alas kaki, atas meja berhabuk dan paling sedih nak sebut kalo kita masuk tandas awam... hum... sendiri mahu ingatlah!

jadi, selepas ni be carefull ok...!


7 comments:

jejaka anggun said...

bukan handbag jer... semua bende mmg bersepah germs. so kalo ada baby rajin2lah kemas umah bagi bersih yer.

white rose said...

ha'ah, mmg pun...tu sbb jauhkan mende yang ade germs ni...

alfa juliet said...

aku ada banyak handbag, tapi susah la nak tgk aku beli, kebanyakan mak aku yg kasi...
of course farzana is my best friend...dia memang suka geledah handbag aku..

a.z.n.e.e said...

JA:
ya.. betul2..

dylla:
xpe.. pasni kita hindarkan dari baby gigit handbag ek!

azza:
geledah je takpela.. nnt jgn bg adik ana gigit handbag ok.. yeyek!

Elin said...

hahahah...
akak, hb tu suci, murni, bersih...
huhuhu..tp betul la ape yg akak ckp tu..
kdg2 kite g soping or letak merata2..tak sedar kuman dah melekat...
tp dak kecik ni pantang tul jumpe hand bag mama die...
wawawa...tak pasal2 afrina jadik model..huhu.

a.z.n.e.e said...

elin:
eh, awk ade blog ek... akak x perasan lar... akak letak blog awk dlm link ok... afrina mmg comel mcm mama dia.. mesti dia nk tumbuh gigi yea.. dok gigit handbag mama tue.. hehehe..

Elin said...

tq ah kak, puji mama di comey..hehe. haah nk tumbuh gg...kat bawah dah 2 btg...sakit klu gigit.. Die sume benda pun nk masuk mulut..bukan takat hb jer..mcm2 lagi...ape jer depan mata yg menarik perhatian die...sume sumbat bwk masuk molot..:). Saya doakan akak dpt bb comey gak nnt...:)

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails