23 April 2010

Merayau 30 minit di UUM

salam korang...

ini cerita ketinggalan bas.. cerita sepatutnya minggu lepas... tapi dah terbabas.. huhuhu...

akibat bersusah payah nak mencari line internet di Jitra last week.. aku ikut adik aku yang ada exam ke UUM hari Ahad aritu...

namun, jawapannya menghampakan.. mungkin ID login dia ke server UUM dah expired kot.. x pun dia boleh cium yang sedang menaip ID tue adalah bukan budak UUM lagi.. adesss..

disebabkan kekecewaan itu, aku pun merayau2 la kat UUM tue sorang2.. nasib badan aku kecik so, mmg mpk mcm student lagi kan? jenjalan sorg2 dengan backpack kat belakang! huhuhu.,..

oklah jom la kita mengimbau kembali kenangan di UUM dulu.. kita tengok apa yg ada dulu dan apa yg ada sekarang??




... view dari meja batu yang aku duduk di PKP (pusat kegiatan pelajar).. nmpknya mejanya dah berkurangan... dulu banyak je... sekarang, sana sini semua student dgn lappy dulu dengan buku n nota je...


... dulu ini la tempat shopping barang dapur.... eh, barang keperluan student: sabun, baldi, gayung, biskut, roti, sahmpoo etc... sekarang nama pun dah tukar UNIMART.. nama dulu ape ek?? aku pun dh lupa la...



...pathway dari Mall lama ke Mall baru... dulu Mall ni meriah sangat, kan! ramai giler orang... kalo nk cuci mata pun sesuai je ke mari... sebab paling dekat! nak kuar ke Changlun adalah sangat sagap n susah!



.. tempat dating... tapi aku rasa xde sapa yg berani dating kat sini... silap2 kena cekup dengan pakcik UK! tak mo.. tak mo...


.. inilah tempat berjalan kaki dari kolej ke kelas... semua jalan kaki... best sgt! tapi skrg aku rasa mcm tak meriah mcm dulu... sebab sekarang bas dah banyak... so, dorang tak payah berebut2 mcm dulu... yang beratur kat bas stop pun tertib je.. bagus tul! kalo aku dulu, rela jalan kaki dari tunggu bas... daripada kena bersesak2 dlm bas... tak mo.. tak mo... cium bau ketiak sape tak tau!



..kucing pun masuk universiti jugak!


... mall baru! tapi aku tetap suke mall yang lama!



dulu ni Am's Cafe... makan ngadap tasek tuh! dengar live band sekali... best betul! sesuai la kalo ko nak dating, kan?? opppsss.... tapi zaman aku dulu, cafe ni tak wujud lagi...


... tangga ke masjid...


... PKP... dulu aku selalu ke mari... lepak, study, dating ooppsss lagi!.. hehehe... pastu nak praktis menari lagi... persembahan menari pun pernah buat kat sini... siap menang 1st place lagi!! huhuhu... bestnye!


dari pintu belakang PKP nampak kolej ape?? sape tahu??


... kolej pernas! bilik ke-2 dari kanan kat ground floor tue bilik aku masa first semester... kenangan terindah bersama GENG LORONG GELAB! nama geng yg sangat ganazz... hehehe.. tp nama tue diberi sebab wing floor ktorng yg sangat gelap walaupun siang... sesuai sangat utk berdengkur!!


pastu aku menjejaki ke Kolej ini semula!!! windunya..... dulu namanya Kolej Telekom... Sekarang dah jadi Kolej TM... nama pun dh tak best! huh! sedaplagi nama dulu... huhuhu...



cafe kesayangan dah bertukar opis... ala... x bestnye... dulu kat cafe ni la segalanya bermula... tiap2 malam mesti ade discussion kan?? meriah aje... semua orang turun cafe ni... seribu budak matrik semua makan sini... sambil makan dengar lagu hindustan! pakcik yang murah hati kasik makan berhutang! dapat elaun baru bayar... tapi boys je yg suke buat gitu... girls tak... hehehe...



Blok 7A.. blok aku! bilik aku 311!



lepas tu aku jenjalan ke laluan A... cafe Nongka ni tempat fav aku! hari2 makan nasi pattaya! tak pernah jemu!



... ini blok aku merempat... hahaha.. tapi semua orang ingat aku memang budak Kolej Petronas... aci tak?? adehal aku budak Koleh Aseania! hehehehe... rakan sekatil aku si Shaema! muat katil tue untuk ktorng berdua... dari sem3 sampai sem6 aku duduk di sini!




... tempat kancil putih tue adalah tempat kancil putih aku parking... hum.. kenangan!


... menjejakkan kaki ke kawasan akademik... disebabkan aku pakai jeans.. so, agak takut untuk appear dengan jeans biru ini... kang aku kena halau pulak.. tak mo.. tak mo...

... nak parking ke kiri ke kanan??? tapi aku belasah je... kena saman padan muke! tapi aku pakai sticker lesen besar punyeee.... hehehe....


UUM still hijau mcm dulu!


.. tapi kereta mcm banyak je! tercapaikah hasrat menjadikan "the greeny universiti??" tapi rasanya ni semua keta bebudak master kot... sbb aku tengok kat kolej, keta memang dah berkurangan.. tak macam zaman aku dulu!

p/s: kenangan kat UUM masih segar lagi! rindu kat semua benda... betul la orang cakap, zaman belajar mmg zaman paling best!

tempat2 lain aku tak amek gmbr... sbb amek gmbr ni pun bukan plan... lagi pun, aku jenuh nk pegi sana lagi... adik aku ada lagi setahun kat sana... silap2 dia konvo nanti, aku pakai lagi jubah biru tue untuk kali ke-3, kan??


9 comments:

jejaka anggun said...

kenangan....

zafi said...

woooo nice

a.z.n.e.e said...

JA:hehehe..

zafi: masih ingatkah universiti lama??

Anonymous said...

kolej pernas da tak der..ganti ngan kolej Trade Winds..
nnt akn ade DKG baru..DKG 7 kot..hehe..
nnt dtg UUM jgn lupe g Equestrian Club kat ngan Subaidah..
mggu lepas uum baru dilanda ribut taufan..abes sume pokok2 besar tumbang..bkn dahan yg patah..tp batabg pokok sebesar pemeluk yg tumbang..

~sayang~

yangyuyu said...

alamak..series nostalgia beb..aku paling suka kat mall tu, antara mall lama ke mall baru, ada jual byk kerongsang cantik2..lalu je mesti aku beli

a.z.n.e.e said...

sayang:
biasala tue.. tumbang pokok besar2 dr dulu lagi.. depa kata sbb budak2 byk buat dose! hehehe..

ummie:
hehehe.. mesti ada lagi nostalgia lain kan? hehehe..

Cikgu ILi said...

Jonny....ko berjaya mengubat rindu akuu....
Cam tibe-tibe aku termenung...kenangan aku banyak sekali kat PKP..kat Bilik Klub Kembara.
Waaa nak nangis rasa.

PUTERI HANNAN(FATIN) said...

seperti cikgu ili... sememangnya kerinduaan aku terhadap UUM memang membuak2... at last dpt la jugak melihat sedikit sebanyak keadaan di UUM kat blog awk ni... windu gilers!!!

a.z.n.e.e said...

ili:
sama la dgn aku.. PKP tu penuh nostalgia.. aku ade amek gmbr bilik kelab kembara.. aku dulu pun ahli kelab kembara jugak.. tapi ms degree jd ahli lelap je.. huhuhu..

fatin:
huhuhu.. ada lagi gmbr ms akan dtg.. Insyallah.. sebab jenuh lagi nk ulang alik ke sana..

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails