05 April 2010

dating dengan internet!


huh? nampaknya, aku jugak la org yg sekian kali yang terlambat reply tag ni..


tq, ili!

lepas tag ni aku rasa, aku lebih mengenali la diri aku yang sebenar,.. dan tanya balik diri sendiri.. apesal la 24jam aku macam tak cukup2 je.. padehal sama je dgn orang lain kan?


so, hari2 aku browse ape?


1st, aku akan bukak blog n fb dulu! serentak!

abang kash selalu marah sebab dia kata orang pempuan x reti jaga komputer.. sbb itu la slow jadinya.. semua benda nak bukak! huhuhu...


aku akan baca blog kawan2 dulu... bukak serentak jugak.. bagi semua loading page siap2... jadi, bila aku nak baca.. x payah tunggu lama.. gile tak penyabar aku ni...

pastu aku akan browse satu-persatu blog update yang aku follow.. kadang2 blog hoping pulak ke blog org lain yang aku baca tuh.. hum.. aku suka baca pendapat orang tentang sesuatu dan pengalaman hidup seseorang! belajar dari pengalaman orang lain itu pun satu knowledge jugak kan?

utk pengetahuan, loading page Azza adalah yang paling singkat! huhuhu.. tau sebab ape..?? sbb page dia x banyak widget mcm aku... bagus tul... dan dalam banyak2.. loading page aku la yang paling lembab! boleh?? semua benda nak letak! gile tamak haloba!


ada sesapa ke nak marah aku sebab byk widget?? huhuh.. so far, ade sorang request suh buang sikit widget yang ada.. ada sesapa nak sokong?? huhuhu... aku tak marah.. ape salahnya.. kalo untuk kebaikan kan?

2nd, aku bukak fb... ntahla lately bukak fb mcm xbrape best!


sebab notification terlalu banyak dan aku akan ketinggalan status kawan2 baik aku.. sebab friends aku terlalu ramai..! adoyai.. rugi tul...

dan almost everday, ada aje 'friend request' yang aku kena approve! gile glam macam artis konon! padehal... itula, banyak sangat sekolah.. sambung belajonye tak berhenti2.. pandainye tak tak jugak... eh, melalut.. bukan itu maksud aku... dah ramai sgt berhijrah nye, maka ramaila kawan2 lama yang berjumpa.. termasuk cikgu2 aku pun ade..
tapi anak murid ada sket je aku approved! sebab susahla mcmni kalo anak murid yang ramai tahu rahsia kesosialan aku, kan?? susah la aku nak tunjuk perangai tumbuh tanduk dua kan?? almaklumla, cikgu tue contoh baik kepada anak2 murid.. padehal aku ni banyak je loqlaqnye kan?


3rd, aku akan browse Maybank2u!


fulawei.. mcm byk duit...! tapi itula setiap kali bukak berangan kot2 dapat segedebak duit kan? padehal, duit aku yang kuar lagi ade... asyik shopping on9 jer.. hahaha...


4th, otw launch blog untuk design... huhuhu... Insyallah!



so far, aku suke pulak interface blog aku skrg! banyak karton dan warna-warni... aku rasa, aku dah macam bebudak la pulak skrg... kan? kan? blog aku banyak sangat unsur karton kan? menunjukkan aku yang umpama kartun jugak kot!

p/s: sebenarnye banyak lagi yang aku browse.. dan aku bersyukur sangat aku bekerja.. sebab aku aku fulltime house wife.. habisla semua kerja pun tak jalan...! ni pun dh byk BBM aku plan nak buat.. asyik tak menjadi je...huhuhu...

8 comments:

alfa juliet said...

mcm mana nak galakkan org baca blog kita? bagi dia cpt upload berbanding blog org lain...aku tak ambik template dari luar, tu semua dari blogspot...jonny, ko nya blog memang lambat sikit upload, maybe ko kena buang sikit widget2 tu....cptlah aku blah dari pc...ni makin lama plak duk kat situ..hehehhee..ceh salahkan blog lambat upload (ngata diri sendiri)

Cikgu ILi said...

Jonny,
Aku ni jenis selalu bukak blog aku pastu aku bukak serentak blog kawan-kawan yg dah update.
Tu pasal slow yek?
Betul la Jonny....ko nye blog lambat bukak...blog Azza mmg terpantas di pasaran.
Tapi, nak buang segala widget sayang..

white rose said...

muehehe...

nak cepat loading sila guna server GOOGLE CROME...

so simple n cepat...

sila download disini...

http://www.brothersoft.com/google-chrome-download-165281.html


sekian terima kasih...

jejaka anggun said...

heheheh... tuh pasal la JA hanya add mereka2 yg dikenali saja dlm FB. blog pu camtuh.. hanya layan blog yg layan blog kita saja....

silvertech said...

ha'ah la aznee...blog ko mmg lambat sikit upload...hehe

aku rase majoriti blog yg pakai template luar mcm blog aku pun mmg lambat sikit kan

jejaka anggun said...

biar lambat asal selamat... ahaks!!

a.z.n.e.e said...

azza:
ok good idea.. dan aku dh tukar guna blogspot punye widget tp tak cantek la pulak! huhuhu..

ili:
a'ah.. sbb tue la aku tak buang... sbnrnye sebab sayang... dah tau, tp wat2 tak tau! huhuhu.. gmbr ok je dia loading pulak..

a.z.n.e.e said...

dylla:
tq.. nnt akak add ek!

JA:
langkah yg sgt selamat!

nadia:
itula.. kdg2 mcm xde pilihan. apa kita nk buat ek??

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails