08 April 2010

Adik aku pulak accident!

pagi semalam adik aku pulak accident! myVi 'vs' bas.. nasib baik, adik aku tak ape2...
dorg sama2 nak keluar simpang yang sama ke main road.. ada 2 lane... n sama2 bergerak ke arah yang sama.. tapi biasalah bas kompom akan makan jalan!

nak marah pun tak boleh... ada polis pun macam tak berapa nak membantu... biasalah orang melayu mane ade duit banyak sangat nk sogok depa! aci tak aku cakap gitu... tokei bas kan banyak duit, boleh kasik depa! (ayat power gile la... nnt blog ni kena band pulak!)

nasib baik, pakcik aku yang polis pun cepat2 datang... boleh la membantu sket... otek (polis) tue pun mcm segan je dgn pakcik aku kan? hummm..
dalam keadaan accident mcmni... ramai je orang ambil kesempatan! dan2 ada yang ngaku bas depa sendiri.. mcm berpakat dengan driver bas... mentang2 tengok driver pompuan.. sesuka hati jer...

lepas tue, ade pulak yang dan2 ngaku saksi kejadian.. backing si driver ni... pun mcm nak untung sebelah kaki... tetiba datang n backing driver bas ni... pulak! nasib baik ada pakcik aku yang polis ni psiko depa... pastu baru tau takut n blah pelahan2 dari situ... boleh???
aad yang ambil gambar beria2... bila mak aku tanya " u sape?" " u tak tau ka... ini kes polis sudah amek report... polis suruh saya amekk gambar la..." ingat orang bodoh ke?? tak kan baru jadi, polis dah amek report.. report ke balai pun, pakcik aku yang buat... sebab tu la polis sampai lambat sket... bodo!
aku cakap kat adik aku "nasib baik la accident kat tempat sendiri.. ramai sedara-mara... adik-beradik.. kalo kena kat tempat orang lain, mane nak mintak tolong... hum.. syukurla..."



nasib baik, skirting je yang terjongket!


skirting baru tengah di cat!

ni gambar yang aku amek kat bengkel tadi.. kena tengok jugak..
kotla dia bagi barang tak original pulak!




kebetulan last week, aku amek gambar ni masa otw ke sekolah.. jalan kampar-ipoh memang sesak dengan kenderaan berat... kdg2 depa aje duduk berlumba depan kita... ko lembap, aku laju!! padehal dua2 pun lembap! kete lembu lagi laju...

jumaat lepas... lagi best! 5 biji kenderaan berat duduk kat lane kanan... kete sume lane kira... sape yang lambat, sape yang laju sebenarnye nih?? sape kenderaan berat, sape kenderaan ringan sebenarnye nih???


10 comments:

Cikgu ILi said...

Mujur kan adik ko teraccident kat tempat sendiri...
Betul pun...mmg jalan ipoh-kampar tu menggerunkan lepas penuh dengan driver yg selfish..dah la ada banyak jalan satu lane je..sabo je la..

a.z.n.e.e said...

yea.. jalan lama mmg sangat banyak lori.. dan sangat merbahaya utk kita yang kecik nih...

yangyuyu said...

nasib tak de apa..

bak kata pepatah, malang tidak berbau..kdg2 kita dah bwk keta dgn berhati2, tapi org len pulak yg tak bertanggungjawab, balik2 salahkan driver pempuan..

yangyuyu said...

komen issu halimah jongang

kalau pasal gigi memang sensitif, ramai yg marah..tapi selama ni pun dah byk cerita org kutuk org gemuk..cinta kolestrol..200 pound beauty..bla2, takde jd issue pulak..

jejaka anggun said...

rakyat msia mmg camtuh... dulu JA pun penah accident ngan bas... masalahnyer bas tuh mmg berenti. JA yg langgar dr blakang sebab nak ngelak keta lain. ahaks!!!

alfa juliet said...

alhamdulillah adik ko takde apa2

a.z.n.e.e said...

ummie:
itula masalahnye.. diorg selalu pelekeh driver pompuan.. tmabah2 kecik mcm aku pulak...

a'ah aku pun br tengingat citer erra tue.. tp ok je depa..

JA:
huh?? mcmne tue?

azza:
a'ah.. syukur sgt2..

mR.sYaH said...

mentang2 dorg besar berlagak r.. yg kecik2 tu plak kena tanggung..
mujur xde pape..

a.z.n.e.e said...

syah:

a'ah.. walaupun, kita betul pun.. tetap kena beralah jugak... itu kalo kita fikir, kita sayangkan nyawa kan?

white rose said...

syukur adik akak xde ape2...
wat laa kenduri doa selamat skit...

minta mudah2an tak terjadi lagi perkara mcm ni...

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails