11 March 2010

menghafal...

humm... sedia maklum.. aku memang suke nyanyi... suke2 nyanyi ataupun nyanyi suke2.. hehehe...

ada orang pelik dan tanya pada aku... mcmner aku boleh ingat sume lirik tuh??

pastu aku terus pk... dan pk... mcmne ek??

pastu baru aku dapat jawapannye!

  1. travel jauh - masa aku single mingle dulu kan.. aku kan selalu travel jauh... KL-Kampar, Sintok-Kampar, Kampar-Perlis.. etc la.. jadi, nak hilang boring.. aku akan burn cd lagi2 yang aku suke.. pastu aku makan potato chips sambil nyanyi2 lagu tuh.. kalo 1 cd = 1 jam =15 lagu... kalo 3jam perjalanan, tak ke dh 3 round aku dengar lagu tuh.. itu baru 3 jam.. kalo 6-7 jam... dah brape round lagu tuh aku dengar?? so, mmg aku dah boleh hafal lagu tuh...
  2. dari kecik - memang aku suke muzik.. cume tak jadi cikgu muzik je.. ataupun penyanyi AF ke, guru vokal ke.. sebab aku mmg xde bakat menghafal nod.. aku buta nod.. tapi aku tak buta rhytm dia... kalo aku karaoke dgn adik aku is most the best!! sebab semua pitch tinggi atau nod yang lain dari biasa tuh kami akan buat exactly on time!! sebab kami berdua sudah hafal a to z rhythm dia... hahaha.. kepuasan!!
tapi....

suatu hari, abg kash kata " sayang... abang rasa awak bole la menghafal... apa kata, kalo awak amek quran ni.. pastu cube awak hafal surah ni... mesti boleh!!"


pergh... laki aku memang pandai la psikologi... aku termati di situ!


7 comments:

Razzi said...

adk pown ske hafal lgu :P

Mrs. Zuki said...

Betul la Jonny, ko mesti senang hafal Al-Quran.
Ko gifted!
Aku ni walaupun selalu dengar lagu pun tapi aku tak dapat tangkap bait-bait lirik tu.
Melainkan aku nyanyi sambil tengok lirik.

jejaka anggun said...

hahahah.. kena sedas. orait gak tuh.

a.z.n.e.e said...

adik:
pasni hafal surah pulak tau.. abg ngah suruh .. hehehe..

ili:
itu suatu cabaran utk aku tuh! huhuhu..

jejaka:
huh.. termati sudah ku di situ! x tau nk jawab ape dh.. hehehe..

yangyuyu said...

adik aku pun bubuh aku ayat yg sama..dah dpt adik ustaz..hehe

yangyuyu said...

weh kalau masuk jgn lupa lirik kat astro tu, paling skit ko leh dpt 50k haha, try la

a.z.n.e.e said...

ummie;
huwahaha..

laki aku pun ala2 ustaz ape.. lum dgr dia tazkirah kat aku lg tuh..hehe..

itu ayat yang paling aku takuti,, aku belum tahap hassle mcmtu la.. hahaha...

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails