05 January 2010

Tuhan pulak kali ini...

salam..
ada yang kata blog nih dah sunyi...
SETUJU!
SETUJU!

sebab penulisnya:
a. M.A.L.A.S
b. bizi
c. terlebih rajin dengan ntah ape2 ntah..

jawapannya:
aku pun tak tahu... ikut suke la korang nak pilih yang mane... hahahaaa... tapi.................
kalo dari segi kerjaya:
jawapan: B
kalo dari segi peribadi:
jawapan: B
kalo dari segi keluarga:
jawapan: B

hahahah.. memang B la jawapannye.... (ntah ape yg aku ngarut ni aku pun tak tahu... tapi yg pasti aku tengah menggelabah... berdebar2... tak tahu nape.. tetiba je....)

oklah aku try cool kan diri...
hummmm...

lately, aku banyak bengang sket dgn apa yg berlaku kat negara kita nih.. ape lagi kalo bukan isu politik... aku pun dh lama tak tulis kan pasal politik... sebab isu nye terlalu banyak, kadang2 out of mind punye perkara, tak logik, bodoh etc... sangap pun ade....
huh?? tak sudah2.... ape lagi yang nak diperdagangkan???

tanah checked!
sultan dan raja checked!
undang2 dan perlembagaan checked!
agama checked!
nama Tuhan is on the way!!!!!

(tak lama lagi status dia akan bertukar kepada checked, ok!!!)

aku agak hangin satu badan.... walau semua perkara dia atas yang lain buat aku marah meluap2... sakit hati... sumpah seranah tapi tak dapat lawan dengan statement atau alasan menggunakan nama Allah pulak kali ini...

apa jua alasan yang diberikan,.. itu hanya awal2 sahaja... hujung2 nanti kita tak tahu... tengok sahajalah apa yang telah diperdagangkan sebelum nih... semuanya lebur dan makan diri sendiri... dan paling nyata memalukan nama baik orang Melayu sendiri... maruah diri kita!!! yang bukak pekung dada pun adalah orang Melayu jugak sebenarnya... (siapakah orang itu???) hahaha...!!

seperti goyah dan goyang dalam pegangan.... ditiup ke kiri, lentok lah ke kiri.. ditiup ke kanan, lentoklah dia ke kanan... apa2 sahaja pun boleh.... tak kesah....

nama Tuhan itu pun mahu dibiarkan jugak kah????
konon bersikap terbuka... kenapa sebelumni ada sahaja perkataan "HARAM" tapi sekarang yang ada hanya HARAM JADAH....

piiiirrraaaahhhhhh!!!

p/s: adalah menjadi tanggungjawab kita menjaga nama Tuhan kita daripada dipergunakan sesuka hati oleh pihak tertentu... ya, siapa lagi kalo bukan kita yang memeliharanya.... isu Tuhan bukan boleh dipulihara tetapi harus dipelihara sebaiknya... bukan menunggu dirosakkan dan kemudian diperbetulkan!!! tak gitu!!! jadi bertindaklah dengan betul dari sekarang!!!

5 comments:

Mrs. Zuki said...

Jonny...
Aku pun tak larat nak update blog lagi..
bizi la...

jejaka anggun said...

bawak2 mengucap yer....

Razzi said...

akk2 ..
ade 1 lgi sbb npew akk xley
update blog =D

yan said...

hahaha..
hambek kau... memang sah tak sunyi... meletop debabom terus...

a.z.n.e.e said...

hahaha...

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails