29 December 2009

Harini Ini Dalam Sejarah

salam...
skrg aku bizi nk bukak sekolah pulak... stresss.. takut.. sebab kurikulum prasekolah dah tukar baru.. so, byk kena prepare... BBM baru pun aku tgh pulun buat... mural di luar kelas terpaksa pospone dulu yea..
semalam so tragic!! byk perkara berlaku:
  1. Anak PakLang meninggal dunia - Paklang adalah ayah angkat en.suami... Anak dia accident naik motor dgn kerbau.. ya, kat area sini mmg byk kerbau merayau mlm2... so, drive jgn laju2... nnt dh dekat br nampak kelibat kerbau, langsung xle elak dah.. sangat sedih tengok Paklang n Maklang.. Paklang mcm nk pengsan... mungkin susah dia nak menerima anak berusia 21 tahun pergi dahulu sebelumnya... Darah masih mengalir masa saat2 dikapankan.. mgkn kepalanya pecah...
  2. Rompakan Kedai Emas - aku tak pasti samada ada masuk berita atau tidak.. ROmpakan geng2 indon ni dijalankan di Kampar segh.... tiba2 suasana jd kalut gile dan kereta polis dtg dari merata tempat... kereta perompak berjaya dikejar dan bertembung dgn kereta polis sendiri.. then, accident.. habis kereta tuh termasuk kereta polis... 2 perompak menyerah diri, seorang tercedera dan 2 org lagi berjaya lari dengan kereta lain pulak.. then, aksi kejar-mengejar pulak... sebelum accident berlaku, ada aksi tembak-menembak pulak... masa kejadian, aku ada dalam kereta dari ipoh nak ke kampar.. jalan disekat... nasib aku berhenti kejab untuk makan di kedai tepi jalan... hum.. kalo boleh, aku xnk tengokla aksi tuh depan mata... aku lagi sayang nyawa dari dengan sengaja nk pergi menjengah ke tempat tuh dgn saje.. cukupla aku dgr cerita dari org lain...
  3. Masak dan bekal - sejak dah duduk umah sendiri ni aku byk habiskan masa kat dapur.. betul cakap Ili, duduk dulu uamh sendiri.. then, mesti ada perubahan... ALhamdulillah.. Aku rasa skill aku dh improve dr dulu.. everyday masak.. kdg2 2x sehari sebab stok lunch dh hbs sebelum dinner... walaupun, rasanya dh masak banyak... harini hari kedua, aku bangun kul5 untuk buatkan bekal lunch utk en.suami... mcm tak percaya aku buat semua nih, kan??? dulu, nk bangun pun malas.. skrg, tetiba termotivasi sendiri walaupun xde sape yg suruh..

Oklah, aku nk siap2 ke sekolah... byk keje nk buat nih.. tapi xpela, aku pun dh ready bekal nk mkn lunch nih.. huhuhu...

3 comments:

Queenin Murni said...

wa... rajin nyer bgn@5 masak2..
saya pon tak pernah camtu.. selain dr bangun sahur.. hahahah!

Mrs. Zuki said...

Haaa...kan dah rajin masak..lepas n bleh jd taraf2 chef..senang je..google je resepi mana2 yang ko nak makan..baut ikut step confirm jadi.seriau aku baca kisah no. 2..
sian mak lang pak lang ko....area tronoh& batu gajah pun banyak kerbau & lembu..bahaya.

jejaka anggun said...

hehehe... dah pandai masak dah yer. bile nak buat makan2 sambut umah baru?

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails