25 November 2009

mood hari ini:

ada macam2:

1. pelik
harini rasa special sangat... sebab for the first time lunch kat umah agam... seharian berada di sana... satu feeling yg luar biasa... perasaan 'memiliki'... suatu feeling yg luar biasa... rasa seronok memiliki harta hak milik persendirian bersama orang tersayang... for the firsttime jugak, aku serve en.suami makan.. di rumah kami. sendiri.. bukan x pernah serve makan... tapi serve di rumah milik kami menggunakan kelengkapan yang milik kami bersama... it's weird but so nice... setelah setahun 5 bulan bergelar suami isteri, baru hari ini kami bersama di rumah kami sendiri... semua dalam rumah ni, semua ada 'kita'... bilik kita, tivi kita, dining hall kita, kipas kita... semualaaaahhhh... semua milik kita berdua....

2. seronok
malam tadi aku terjaga tido.. teringat statement ptptn yang x update... terus bukak mini lappy kat dalam bilik... alhamdulillah.. after 4 days, baru benda tuh update.. punyelah lama.. tapi nasib baik dia update jugak... kan? so, amountnye sudah totally berlainan kerana perbezaan besar!!! alhamdulillah lega sket...

3. terharu
after 2days bekerja keras mencuci rumah... hasilnya, memuaskan!! melihat en.suami tertido keletihan buat aku lebih terharu... melihat dia excited menyediakan segalanya untuk rumah buat aku lebih lebih terharu... semua barang umah almost 100% prepared by him... contribution aku amatlah sedikit sgt2... lepas satu persatu dia fikirkan.. kadang2 yang tak pernah aku terfikir... alhamdulillah.. thanx, abang... thank you very much... u make my life perfect!!

4. penat tapi puas
melihat en.suami bekerja keras buat aku terlupa tentang keadaan diri sendiri yang tak boleh buat kerja sangat... sedar tak sedar semua lantai aku mop dan sental dengan kain kering berulang kali untuk hilangkan kesan habuk simen... bila petang, baru aku rasa sakit badan.. kaki, tangan, semua... tapi aku tetap puas..

p/s: moga Allah mendengar doa aku setiap hari semoga dipermudahkan jalan kami memperolehi zuriat... moga Allah memberkati apa yang aku lakukan.. jika ada rezeki, semoga ianya tetap milik kami berdua... semoga ianya tetap bersama kami... Amin...

5 comments:

jejaka anggun said...

dah pulun habis2an di rumah baru?

ahaks.

|Udang| said...

tahniah!!

a.z.n.e.e said...

jejaka anggun:
lum hbs sepenuhnya lagi...

udang:
tq

Delimasari said...

dok umah baru le ni....

Mrs. Zuki said...

Jonny,aku faham camne yang ko rasa...tapi aku sempat menikmati perasaan hepi di rumah milik sendiri kejap je..pastu aku kene posting jauh dr husband..sekarang, masa cuti sekolah ini lah baru aku dapat alami balik semua tu.

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails