12 October 2009

rasa nak bunuh orang aje nih...

memang mcm sial...

hati aku terbakar nih!!

aritu dh cool.. tp malas nk pk jer..
sebab aku malas nk tensi2..

tapi, td paksu aku dtg.. so, aku tunjukla surat saman ni pada dia..

dia pun terkejut tengok banyak sgt tuduhan ke atas aku... dari a sampai z..

mmg giler banyak!!

aku larat taip sket ajela..:

BUTIR-BUTIR KECUAIAN DEFENDAN:

a) memandu / mengawal motokar *** **** dgn kelajuan yg melampau di bawah kaedah yg tertentu... (aku yg laju ke dia yang laju mcm pelesit!!!?? sape yg langgar sape nih??)

b) memandu / mengawal *** **** dgn sikap tidak peduli; (huh!! what a 'tooottt'... aku ke??))

c) gagal memberikan perhatian secukupnya semasa memandu; (aku tak buta lagi... tak rabun warna pun... aku pun bukan xsekolah, xkenal warna merah atau hijau...)

o) tidak menghiraukan keselamatan plantif; (harus aku langgar je sampai mati... menyesal berhenti... patut tinggalkan aje tepi jalan tuh... menyusahkan orang aje..)

p) memandu motokar *** **** dgn tergopoh-gapah; (cirit!! kat trafic light nk gopoh ape?? ikut ajela lampu tuh... agaknye mamat tuh yg nk tercirit kot..)

t) terlalu letih ketika memandu; (aku baru je lepas mandi pagi, ok.... segar bugar lagi... dia tuh mabuk ke ape malam tadi... hilang satu malam entah kemana.. kita pulak.. itu adalah statement dari kawan yang langgar aku, ok!!)

u) menggunakan telefon bimbit ketika memandu motokar *** ****; ( in your dream!!)

x) telah melanggar lampu isyarat dan telah membelok apabila lampu isyarat telahpun bertukar ke warna jingga/merah; (memang sah2 bukan salah aku... mamat tuh yg langgar lampu merah... kalo aku yang langgar, apesal kete sebelah aku pun jalan jugak... sengal...)

hum.... ataupun ini memang keje peguam... ini cara diorang cari makan... bagus... cari makan, cari makan jugak... tapi jangan peniaya orang lain.... haram tuh!!

malam ni, memang aku bertukar jadi naga... tune suara pun high pitch aje.. sengal betol!!

kalo aku jumpa lagi mamat nih, memang aku langgar aje sampai mampus... hidup pun menyusahkan orang... lenkali kalo aku jumpa mat2 rempit nih, accident depan mata.. x hengin aku nak tolong....!!! biar mati keras kat situ.. kalo idup, koje asyik nak korek duit claim insurans orang... otak putar belit kalah bihun sebungkus...

ini bukan kes pertama aku dengar, pemangsa yang claims duit insurans mangsa... dah banyak dah.. yang peliknye, peguam ni pun dah tahu insurans tak nak bayar pun, dok claim la jugak.... yang orang claim ni pun, dah memang muka tebal dari jalan tar kot... dah macam xde maruah dah.... tuduh bukan2, makan duit haram.... pelikla... lagi lagi pelik, orang yang tak bersalah ni selalu je jadi mangsa.... padehal, diaorang yang wat hal dulu.. sial aje...

p/s: lantak le malam ni korang baca aku maki2 gini... aku bukan sopan terliut-liut sangat pun.. lantak le korang nak ngata akupun... x kesah sbb aku geram giler nih.. pisau, parang sume aku dah kilatkan... nasib baik sume tuh xde... kalo x... hish....

pesanan penaja:
korang kalo accident, ambil sume bukti yang ada... jangan hirau orang yang tergolek dog tuh, ambek dulu no.hp saksi, no.plate yang langgar kita... amek gambar etc.. ini penting tau... zaman sekarang kena pentingkan diri sendiri, dari orang lain.. kalo tak, kita yang dibuli... x percaya, tengoklah ape yang dah jadi pada aku... kat luar sana, ramai orang jahat dari orang baik... sume berniat jahat....


tarikh perbicaraan : 29 Oktober 2009.. giler kena masuk court nih... aku rasa mamat ni, bukan nak claim insuran la.. dia nak saman ke atas aku... sebab banyak sgt tuduhan... paksu cakap, setiap satu tuduhan aku kena gugurkan.... gilllerrr arrr psiko.....

p/s: kalo jadi kat korang, ape korang akan buat?? any suggestion???

14 comments:

Noraishikin Mohd Salleh said...

OMG! sangat biadap mat repmit tuh.so lawyer akak ckp pe? ish, seyes rasa nak langgar jerk mamat tu sampi mati terpenyek mcm lempeng.

Linda Hussin said...

Huiii... Mmg menyakitkan hati erk mamat tu. Ni mmg kes tak sedar diri. Sabar erk Jonny. Walaupun aku tau ko dh tak bleh sabar (sbb aku yg baca pn tak sabar. kalu aku, kaki ni dh naik kt kepala dia kut. haha). Dugaan Jonny... Sabar ye.

yan said...

lawan aje balik...
mcm siot aje!!

yangyuyu said...

dia ada bukti ke ko guna henfon masa drive, gopoh letih etc, kalau dia takde bukti, let peguam buat kerja..

kuang hajar punya mat rempit, kalau nak keluar pi belasah dia, ajak aku skali

jejaka anggun said...

kalo jadi saya... saya pergi court ngan spek itam sebesar muke...

baru nampak cam artis!!!!!!!

a.z.n.e.e said...

cikin:
a'ah.. mmg kasik langgar jer.. lawyer ckp "relax... boleh settle nih..." ayak!! akak cuak jugak walau dia dh ckp gitu..

linda:
tau xpe.. aku tukar jadi naga.. korg backup blkg ok??

a.z.n.e.e said...

yan:
a'ah.. aku dh kumpul kekuatan.. mmg nk lawan balik!!! wachaaaa....!!

bam:
kalo ko nk tau... sume tuduhan tue xde satu pun yg betol.. walaupun dia copy n paste ke kat dokumen tue, aku tetap kena gugurkan satu persatu.. itu yg plg sengal, ok...

a.z.n.e.e said...

JA:
xmo ar pki spect besar.. nnt nmpk mcm kes tangkap basah lak.. huhuhuhu..

Mrs. Zuki said...

Jonny...eeeiii hangin aku!
By the way thanks atas nasihat2 ko...aku sangat2 menghargainya.

a.z.n.e.e said...

ili:
thanx for ur support too..

lan said...

lawan balik!!

a.z.n.e.e said...

caiyok! caiyok! for me

bujinang said...

ko fight pastu jgn lupe tnye lawyer ko kalau ko mnang bleh x nak saman mamat tu blik....saman fitnah....baru dia tau langit tinggi ke rendah....tp kna pkai duit byk skit la kot cik....kalu aku buat jer...

a.z.n.e.e said...

a'ah.. nnt aku buat..

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails