28 August 2009

Refresh n Recap


salam semua...
yup.. i'm back with fresh mood and bersyukur atas apa yg ada dan menerima seadanya...

dh lama x update blog rasenye walaupun baru 4-5 hari.. huhuhu...
oklah saje nk update progress pembinaan 'umah agam'.. ewah.. saje je membangkitkan entry yang lepas..
15 Ogos 2009- Kenduri Naik Tiang Seri.. hanya 3 tiang sahaja yg siap pada hari tue...

20 Ogos 2009 - bata naik separuh dinding.. selepas 10 tiang dinaikkan...

25 Ogos 2009 - bata dh siap naik sampai atas..

Sekarang ni dlm proses untuk buat beam atas pulak... Dalam pada tue, kami berdua masih lagi kecoh ke sini dan ke sana mencari keperluan dan kelengkapan rumah...

Hem.. en.suami heboh pulak dgn pintu rumah... ades.. ingat x, sabtu aritu baru terjumpa sebuah kedai yg ada jual pintu bermacam2 jenis.. aku ikut ajela.. malas aku nk pk... hehehe.. kalo ckp gitu, en.suami mesti marah... "mane boleh xpk, rumah sendiri.. kena pk la... " aku balas "alah, malas la... asyik kena reject jer... org punye taste xnk dengar... :P" sambil jelir lidah... hummhh?? siap jeling sraapp sraapp lagik...

Malam tadi, en.suami tdo kul 3... aku tanya nape tido lambat sangat "ni.. pk sorg2 nk pilih cat ape.... " hehehe.. aku gelak... "padan muke... itula pendapat org xnak dengar..." haaa.. baru aku ingat malam tadi selepas aku jeling srapp.. srapp.. sebab dia xnk ikut warna suggestion aku... aku rajuk terus tertido... huhuhu... pagi tadi aku tgk.. buku n catalog cat bersepah kat bawah... hehehe..

Pas sahur aku tanya.. "so, dh tdo lambat, dh dapat ke warna pilihan hati???" sambil jeling n bersedia untuk jelir lidah lagi... "dalam amek warna ni la...." "haaa... itula... kan org dh pilih mlm td... org dh wat research dah... warna ni ok... tgk sume umah chantek2, sume guna warna ni la.... " hehehehe... hahahahaaaaa.. akhirnya, warna pilihan aku jugak yg dipilih...

Hem... Itula dia.. Itu baru agenda pilih warna cat... Belum yg lain lagi... Mmg fening lalat la dibuatnye...

Tapi pas hal 'umah agam' siap, aku nk langgan pulak majalah Pa&Ma... selepas kejadian kedua gugur ni.. aku lg byk baca info di internet.. byk yg aku nk tahu.. tp x berpada kalo aku sorg je yg tahu, kan?? so, aku decided utk langgan la majalah parenting n babies pulak.. biar sama2 tahu n alert.. n sama2 faham.. sama2 tidak salahkan sesiapa...


Inilah antara majalah umah yg ktong dok belek tiap2 hari selama ni... dari perabot, cat, accessories, dapur, bedroom etc... sume lah...

2-3 hari lepas recieved catalog Sogo.. wah.. hebat2.. huhuhu.. org2 KL boleh la shopping sakan utk raya nih.. aku n en.suami ktorng raya tahun ni wat tutup sebelah mata la.. hahaha... pakai ajela baju nikah tahun lepas yek... hahaha...

oklah gtg... nak siapkan kad kawen org nih.. nk deliver pd dia a.s.a.p.. daa...

salam...

p/s; terima kasih buat semua yg memberikan sokongan.. kata2 korg mmg buat aku motivasi semula.. thanks for your kind attention... sayang korang sume... muah! muah!

~|@a.z.n.e.e|@~

7 comments:

alfa juliet said...

jonny, bawak bersabar...ada hikmah semua tu terjadi....may be rahim ko memang jenis tak kuat..kawan aku dulu dua kali gugur mcm ko gak, then masa kali ketiga, memang dia jaga bebetul...naik tangga pun tak sbb takut jatuh lagi..may be ko kena jumpa paed tanya mcm mana

a.z.n.e.e said...

xtau la..

nnt kena g jumpa pakar lg.. perlukan khidmat nasihat lagik... sob..sob..sob..

Linda Hussin said...

Aku pun syg kt ko... Take care. Jom kita berusaha sesama. heheh

p/s: Tp aku mmg letih gile kalu wt kek. Nk punggah kejap je. Nak cuci & kemas.. Letih nye =D

Noraishikin Mohd Salleh said...

muah muah jugak :)
jaga kesihatan tau akak..x sabar nk jd aunty.hee

a.z.n.e.e said...

linda:

take care jugak... meh kita berusaha beramai2...

p/s: kata2 ko buat aku berfikir panjang..

cikin:

muah muah!!!
jom la berusaha jugak...
akak pun nk jd auntie jugak nih...

Anonymous said...

tu kad kawen saya la tu...hukhukhuk...cian kat dia..hahaha...

a.z.n.e.e said...

kad kawen??? kad kawen mane???

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails