01 July 2009

Kereta

kali ni kita berkata-kata di awan-awangan yea.. huhu.. ape kata kita bercerita tentang kereta impian kita.. huhuu.. aku percaya lelaki atau perempuan mesti ada kereta impian masing-masing.. ada jugak sorg kawan aku ni yg sangat rajin meng'classified' jenis2 kete yg dia suke.. ada kereta impian, ada kereta idaman dsb... yg idaman itu katanya boleh la dimiliki.. tp impian hanya dalam mimpi la.. huhu.. mgkn kata2 dia betul..

aku dulu masa berdarah muda pun sgt suke pada kete.. mcm2 kete aku suke.. hehehe.. tp itu kira ms time belajar dulu la.. sejak keje ni, aku dh sedar diri sket.. hehehe...

time kt MMU, org panggil geng aku "Geng Minah Rempit" Hehehe.. Budak2 laki yg panggil.. Mane drg dpt, aku pun xtahu.. Mgkn sbb dorg tgk aku selalu letak wallpaper kt pc gmbr kete kot.. Pastu semua produk yg ktong kuarkn mesti gmbr kete.. huhu.. smpi aku sendiri xboleh nk ubah habit tue.. Ada satu mas tue, aku confused gile nk wat design.. aku igt aku nk ubah la produk aku.. pening gile.. jam xtahu nk wat ape.. sekali, sorg member aku ni btau.. "Ko xpayahla pening.. Ko teruskan ajela produk kete ko.. Aku rasa itu aje yg sesuai dgn ko.. Itu identiti ko, xpayh nk lari..." Pas dgr ckp kawan aku tuh, aku jd confident n teruskan minat aku hasilkan produk kete... n aku puas hati.. Smpi skrg, en.suami still pggl aku "Minah Rempit".. kalo agak2 jln sesak2, mesti dia suh aku je drive.. hehehe.. "syg bwk 120 km/j, abang bwk 60km/j "katanye... hahaha.. lawakzzz...

aku jugak dulu berkesempatan la memandu pancuan 4 tayar berenjin turbo.. huhuhu.. kancil turbo berbody Modeno.. huhuhu.. jadila... sgt best kecuali cepat bergoyang.. huhuu.. pernah aku drive g sekolah dulu... dtg satu turbo kancil itam jugak yg melepaskan bunyi "chinggg!" nye.. itu tanda dia ajak beradu la.. ape lagi, aku "chinggg!" balik... aku potong.. ms tue kt MMR2.. kan 3 lane so, mmg best la.. hahahaha... sekali kat depan, ade pulak kancil turbo gak.. aku pulak "chinggg!" dia.. hahah.. dia "chinggg!" balik.. hahaha... pastu aku berada di lane tengah.. diapit 2 kancil turbo dipandu oleh lelaki... hahaha.. aku pulak si perempuan kecil yg xsedar diri yg bertudung lilit... pastu aku "chinggg!" lagi sekali dan terus pecut.. lastly, aku end the path as me lead the road.. hihihi.. sbb aku dh exit masuk ke UIA.. dorg ke selayang la kot.. itula kepuasan org berlumba.. tapi aku dh taubat dah... nasib xpernah jadi ape2.. itu 4 tahun yg lalu.. hahaha... ganaz gile aku nih!! rugila en.suami beristerikan aku yg berjiwa ganaz nih... tapi xpela sbb dia mmg dh lm tahu.. nasib la...

ni antara kete yg aku suke dulu:

1. Nissan Fairlady
tapi aku suke warna putih.. superb.. kat kampar ade sorg pakai.. kalo aku jmp dia kt pekan, mesti aku akan tgk dia dgn muke xpuas hati gile... jeles!!

2. Nissan Skyline
dulu ade sorg mamat ni paggl aku "awek skyline".. mane dia dpt xtahu.. mgkn sbb dia pernah tgk aku ltk wallpaper skyline kot.. tp aku takut gile kat dia.. sbb dia tgk mmg psiko gile.. mcm nk telan org.. en.suami kenal mamat nih,.. dia pun pernah tny, nape takut kt mamat tuh?? aku jawab je la "takut.. mcm org gile s***"

3. Honda EK
dalam byk2.. Honda ni bole la dikatakan mampu milik.. smart.. tersedia lagu... xpayah nk usik2 dh.. cikgu sekolah aku ade sorg pakai EK ni warna putih.. aku terkejut ms first time dtg sekolah dulu.. "ade jugak org mcm aku rupenye..." pompuan segh... hehehe... cayalah!! EK ni pun aku suke warna putih gak.. smart..

itula dia cerita di awan-awangan... ade byk lgi.. tapi takut korg boring nk baca.. kalo kata nk beli xtau la... hehehe.. mampu ke mampus??? hehehe... tapi xtaula kot2 Santa Clause terdengar keinginan aku.. dia kesian pastu terpos ke umah aku ke.. hehehe... aku amek je la kan.. walaupun dia Santa Clause bukan Roda Impian ke..

oklah..realitinya aku hanya memakai Kelisa GX 1.0 berwarna biru silver.. hehehe.. tapi yg istimewanya plate dia... AFR = Aznee Fazrein Ramli.. dgn bernombor 71*1.. aku beli 100% dgn duit aku sendiri... dan aku urus pembeliannya 100% dari survey, runding, beli plate n amek kete... Alhamdulillah... Bagi aku ini adalah salah satu bintang impian aku... bukan senang nk dpt plate tue.. sekali seumur hidup.. dari aku sem1 kat UUM aku dh aim n aku dh kira mmg cukup2 makan pas belajar plate ni kuar.. huhuhu... akhirnya dapat jugak..walaupun plan aku nk dptkan AFR 1981, tp aku kalah tender.. tp xpela.. janji ada AFR tuh, kan?? Skrg, mak aku pun mmg xbg aku jual kete @ jual plate nih.. pakai sampai mati yea... huhuh.. aku pon of cause syg ya amat2 nk jual...

~|@a.z.n.e.e@|~

12 comments:

alfa juliet said...

aznee kete yg ko minat tuh semuanya gempak2....aku harap santa clause mendengar permohonan ko tuh..ekekeke

Linda Hussin said...

wawawa... aku pon ada byk gak kete idaman. Tp skarang ni aku dh pki Saga. Ok la tu. Tak yah kete beso2 Jonny oiii.. Janji ada rumah & kete sendiri dh cukup baik =D Ada member aku pki civic tp dia ckp dia tak mampu nk bli rumah sbb sebln kete je dh 1k++ huhuhu.. Jd nye aku rasa tahap2 kita ni ok la.. Janji ada duit lebih utk menyimpan kan... hehehe

jejaka anggun said...

jejaka anggun xder keta... xder lesen pun. balik msia baru nak amik.

n blom sampai tanahair lagi. hujung bln baru tibe!!!!

Queenin Murni said...

alallala.. nak sibuk2 sini jugak... :)

a.z.n.e.e said...

azza:
biasala di awan-awangan.. berkata2 tanpa rasional.. kalo boleh, sume benda nak... huhuhu..

linda:
betol.. betol.. betol.. drpd beli kete berhutang berganda2 lbh baik beli umah.. lg bagus.. kete had 4 tahun okla.. pastu mcm2 kuar ragam dia..
a'ah yg penting boleh buat duit simpanan...

a.z.n.e.e said...

jejaka anggun:
hohoho.. belum sampai lg ke m'sia nya.. igt dh smpi dh..

xpe.. xpe.. ekonomi tgh xok ni.. cr keje dulu br pk beli kete.. xpe.. pakcik kedai depan cakap "pelan2 kayuh.." sabar... hehehe...

murni:
yup.. selamat datang... tq kerana menjengah..

Mrs. Zuki said...

Bcakap psl kete buat aku malu je..high taste betul ko..kalau ko tau kete idaman aku mesti ko gelak.

a.z.n.e.e said...

ili:
hehehe.. ini kereta kesukaan aku dulu.. sekarang xtaula... malas nk pk... bedal ajela mane yg ade.. huhuu...

cikgu ahmatt farihan said...

sejarah kenapa amek no 71*1 tu taknak pulak ko cerita cik?

a.z.n.e.e said...

hem... aku dh lupela...

aku dh ade nombor baru for next coming punye keta.. hehehe... xmo pakai no. ni lg.. heheheh...

cikgu ahmatt farihan said...

wah kecik nak angkat keta baru aaa

a.z.n.e.e said...

pulak...

jgn bikin isu hangat boh...

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails