28 June 2009

Pelik

hidup ni pelik...

kadang2 kita tengok org lain best aje..
padehal dia xbest pon...

kadang2 kita tengok keje org tuh best aje..
padehal keje dia xbest pun..
penat jugak.. susah jugak..

kadang2 kita tengok family org tuh best aje..
padehal xbest pon...
gaduh jugak... masam muka jugak...

kadang2 kita tengok org tue lawa je..
padehal dia biasa aje...
ade jugak jerawat... ade jugak black-head..

hidup ni memang pelik...
sebab kita selalu tengok orang lain best...
pastu org lain selalu tengok kita mcm best...
sebab kita mmg xpernah puas...
nak itu, nak ini... walaupun dh mcm2 ade depan mata...
tinggalkan lama, amek yg baru yg konon2 bagus..

kenapa yea mcmtu???
kenapa kita xpernah puas yea??

p/s: ntah ape2 yg aku merepek mlm2 nih...

3 comments:

alfa juliet said...

itulah human..memang tak pernah puas dgn diri sendiri..nak lagi n lagi....ok lah tu bro...cuma jgn lupa bersyukur

Mrs. Zuki said...

Jonny,
Kadang2 kite tengok orang tu best, gaji besar..tapi sebenarnya dia punya workload banyak, setimpal dgn gaji dia & masa kerja yang panjang.

Kadang2 kita tengok family orang best, rumah besar..tapi, berapa kali sehari semua org dalam rumah tu akan berkumpul?

Kadang2 tengok model lawa, hakikatnye tak semua yang lawa, atas bantuan software2 mcm photoshop tu..sesiapa pun boleh lawa..

Hidup mmg pelik, tapi hidup ini indah.
Hargai apa yang kita ada sebab sebenarnya kadang2 kita tak sedar yang kite dicemburui org.

a.z.n.e.e said...

azza:
yup.. itula yg aku maksudkan sebenarnye.. tapi xjumpa words nye.. huhuhu.. tq..

ili:
"Hidup mmg pelik, tapi hidup ini indah." - yup.. mmg betul.. aku suke statement yg ko bagi.. melengkapkan lagi statement aku.. huhuhu.. tq..

p/s: yg plg penting kita BERSYUKUR..

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails