09 June 2009

KL in backward memories

Ni citer backward.. Huhuhu.. Aritu xsempat nk mengarang.. Hehehe.. Lgpun bz.. Ni pun, aku baru blk dari sekolah.. Mcm opis hour lak.. Pagi ade tuition.. then aku sambung ngecat prasekolah.. ewah... warna biru terkoish koish lagi.. Hehehe... Nk wat tema lautan.. Entah jadi entah idak... Mintak2 jadi la...

Eh, melalut lak.. Aritu aku g KL... Selepas jejumpa sedara mara harusla melawat sahabat handai yg dirindui di SB.. Hehehe.. Sempat la berborak + mengutuk sakan walaupun sebentar.. Plus mencarut bile dh jumpe dgn Kak Rela.. Hehehe.. Mcm2 hal n aduan yg aku dgr.. Tapi nk buat mcmner.. Itula cikgu, xlepas dari citer hal anak2 murid dia.. Hehehe..

Dah sampai kat sana, mmg alang2 aku nk melepaskan kerinduan kat makanan rutin aku kat sana dulu,,.. keai2 makan.. aktiviti harian, mingguan, bulanan... Banyaknye.. Pegi sehari dua, dh nk mcm2.. Hehhehe... Xsemua la yg dapat.. Adela jugak yg xsempat nk buat...

Hari pertama, aku habiskan masa dgn family aku.. Ktorng g umah adik-beradik ayah aku kat sana.. Semua dh getting older... dh sakit sana sini.. Nk ikutkan adik beradik ayah aku sume ade kat KL kecuali ktorng ni kt Perak n Pak Uteh kat Melaka.. Selainnye atau lagi 8 beradik area KL dan Klang.. Ayah aku asal Kapar tp dibesarkan di Kg.Pandan dgn Mak Lang aku.. Hem.. Mmg harusla dr kecik setiap kali raya n coti sekolah ktorng blk KL.. and that time jln mmg lengang giler.. Shopping Mall pun kosong.. Tapi masa tu jugakla muke2 ktorng terpacak sebelum dia bukak, ktorng dh ade depan pintu nk beli baju raya.. Hehehe...

2nd day, kul 11 aku ke SB.. Borak2 sambil tunggu Ahmad Bulu habis kelas.. Nk lunch sesama katanye.. Yeah... tapi korum xcukup sbb Ted hilang entah ke mana n Rizal kena jaga opis.. Opis xde org.. Jadi yg ada cume Aku, Masni, Ahmad n Kak Na.. dorg suh aku decide nk mkn katne disebabkan aku la tetamu kehormat, kan.. So, aku pilih Nasi Ayam Mancongkam kat Jalan Gombak.. Hum.. Rasa Nasi Ayam Garing dia masih sama mcm dulu... cedap... aku dulu mmg ketagih mkn nasi ayam nih.. Almost everyday aku makan.. Kalo xde sape nk teman aku, aku boleh gamble tebal muke g mkn sorg2.. Tegar gile tahap ketagihan aku itu.. Hehehe..

Pas makan, Ahmad nk blik Kelantan.. Kak Na pun nk balik sbb esok dia ada interview SPP.. Huhhuhu.. So, aku n Masni jela yg tinggal... Tapi xpe.. Ktorng mmg kaki jalan.. Ape lagi, terus g parking kat Maju Junction n jalan kaki ke Jalan TAR.. Masni nk beli selendang.. Aku pun tumpang sekaki... 4 seledang aku bedal.. Hehehe.. Tapi nyesal xamek selendang panjang lagi sbb cantek sgt.. Dush.. Dush.. Apela aku ni,, Kalo x, bole jadi mcm Yuna lagi.. Hehehe..

Selepas menenang selendang n brooch, ktorng ke Sogo.. Huhuhu.. As usual.. SALES... Handbag morah2.. Hahaha... Ade handbag mak aku dh jd RM45 je after 70%.. Adoi.. Tapi handbag Polo aku yg dh rosak tuh mmg dh habis.. Kalo x, nk jugak aku rembat lg.. Dari aritu aku cari, dh xde... Huhuhu.. Sayang jer.. Aku la.. Xreti jaga.. Kena hujan asid, habis merekah kulitnye... Aku sempat gak rembat baju Polo utk En.Suami.. sbb dia mmg sentiasa dlm hati aku.. Huhuhu..


Pastu, kami sambung misi ke Redbox.. Alahai.. Dua kerat ktong aje.. Selalu 7 org.. Xpela.. Nak buat mcmner.. Selalu g malam.. Kalini, siang pulak.. Tapi mcm sama jer.. Kenapa sama sbb masa tu Lady's Day.. So, ktorg boleh makan FREE.... waahhh... ingatkan xde... Aku mmg rindu nk mkn masakan kat sini.. sedap2... selain lepas gian melalak... aku dtg cni sbb makanan dia.. Gilos sedap.. The best thing, makanan yg aku rindu ada masa tuh... Hum... Inilah dia.. Aku pun xtahu binatang laut ape.. tapi mmg sedap.. Lauk kurma dia lagi sedap.. Ko bole tambah sesuke hati ko je.. Air pun sama... Desert pun... Ape2 ajela.. Spegatti pun ade... Daging masak merah dia lagi la.. nipis n garing... serta xpedas sgt.. sambil aku tulis nih, aku still boleh rasa mcmner masakan dia.. Huhuhu... Akhirnye kul 8pm baru ktorng sampai kat umah.. dah smpi umah, berblog pulak sampai pagi...





3rd day, bangun2.. Mama Masni ajak g mkn nasi kerabu.. Ktorg igt nk mkn kt Setapak tapi katop.. So, move ahead ke Nasi Dagang Ulik Mayang.. Ni pun tempat ktorng lepak dulu.. Nampaknye baju uniform dia dh tukar warna.. Dulu warna oren, sama mcm baju ktorng.. Jadi, kalo sape terpakai baju oren time mmg jadi 'bahan' la dia.. Hehehe...


Pastu, ktorng g Ikea n Ikano.. Huhuhu.. Ini la hajat aku yg seterusnye.. Aku nk beli Alice Crocs warna Merah.. Xnk warna lain.. Nak merah jugak.. Dah tgk kat Ipoh... Xde saiz.. Sekali pegi cni pun.. bukan xde saiz.. Alice mmg xde... Dah habis... Huwaahuwaa.... Datang jauh2.. Xde la pulak... Hampeh je... mcmner nih?? Kaki aku yg quite sensitif skrg mmg dh xtahan kasut bertomit tinggi... kena pakai yg flat n selesa




Sebelum tu, g Ikea.. Aku sempat gak rembat fingger puppet binatang.. Yeaay..boleh jadi BBM.. Mggu depan tema haiwan.. Jadi mmg amat sesuai... Adela lagi aku beli benda2 kecik.. Rak TV mmg xmuat masuk MyVi.. So, xpayah la.. Pas penat jenjalan, ianya digantikan dgn HotDog Ikea yg mmg aku suke n rindu... Aku suke jeruk dia tuh... Selain kat Ikea, aku suke HotDog yg jual kat Esso Mobil... Korg pernah rasa x?? Sedap jugak + morah jer.. RM2.. Dulu selain isi minyak kt Mobil MRR2, aku mesti akan beli hotdog nih.. Sampai brother kat situ pun boleh kenal aku.. Hehehe.. Lasttime aku pegi, dorg kenal aku lagi.. Siap cakap "Apesal dh lama xnampak??" "Hehehe.. Saya dh pindah.. Dah xdok cni dah... " n bla bla.. Almaklum la dgn saiz aku yg extreme ni mmg ramai org boleh cam aku.. Hehehe..




Dalam kul 2, baru aku bergerak balik Perak.. Hum.. Dah ade kat KL, rindu pulak kat rumah sendiri.. En.Suami.. Emak.. katil sendiri.. bilik sendiri.. etc.. Rindu pulak nk balik sana.. Dah ade kat Perak, rindu pulak kat KL.. Mcmtu la kan manusia.. Semua benda nak..Huhuhu... Anyway, special thanx utk Masni.. tocei tocei sbb sudi menerima kehadiran akak.. sebab kasik akak ole2 dari Sarawak.. kain batik Sarawak.. cantek sgt.. Boleh akak pakai dgn baju kebaya Cina akak yg warna biru jugak,.. Dah lama org bagi, tp xpakai2 jugak sbb xde kainnye.. Huhuhu... Lenkali, kita bersosial bersama lagi yea... Huhuhu... Miss u too... Jaga diri leklok kat Sarawak... make sure ade insurans yek.. nnt kena kekoh dgn buayo lok mu.. Huhuhu.. Sio2 ja..


...Mad about Yuna..
Ada persis Yuna x, ktorng?? Huhuhu...

p/s: mekaseh jugak utk en.suami sbb bagi kebenaran i kuar... Muah.. Muah.. Lap U!

~|@ a.z.n.e.e@|~

16 comments:

=)=) said...

ya rabbi..sikit punye comel awek sblah kak kecik tuh..sape tuh?huhuhuhu

a.z.n.e.e said...

Ceh! Ceh!
Tercirit nnt ahmad dgr...
Hehehe...

=)=) said...

mn ade dia cirit..msti dia
"alahai cik, comel bdk sblh tuh, knalkan laa kt aku"

huhuhu

a.z.n.e.e said...

hahaha.. aku nk report jap kat ahmad..

=)=) said...

confirm dia setuju ngn sy

msti dia kate masni cun.

berani dia kate x..aku geget tart nenas dia smpai hancur
hahahahhaahha!

a.z.n.e.e said...

hahahaa...

aku dh report dah ke ahmatt...
siap la mu, sen...

masNie said...

Dah ade kat Perak, rindu pulak kat KL.. Mcmtu la kan manusia.. Semua benda nak..Huhuhu...

Yang ni msti ahmatt ckp "sembanglaa ko kecik."

masNie said...

nk gambar kite kt kl

a.z.n.e.e said...

ahmatt tu mmg.. x bersyukur!!!
aku dtg, dia nk balik kelate..
xsempat nk mesra2.. huhuhu...
kawen aku pon xdtg!!! :p

dia la yg sembang.... :p

sen, load je la gmbr tuh.. hehehehe..

masNie said...

mane ade gambar
satu pon belom awk bagi sy

a.z.n.e.e said...

ym.. ym..
skrg!!!

masNie said...

dh lapor kt ahmatt?
dia ckp ape??
huhu

Linda Hussin said...

Jonny... aku dh ada satu... suede alice... kaler merah... hihih... ko bli 1.. nnti bleh geng... hehheeh

a.z.n.e.e said...

Huwawawa... Jeles..
Aku xdapat lagi...
NNt kalo aku dh beli kite pakai sama2 yek.. Huhuhu..

(masih lagi sedih.. bile la nk ade stoknye.. jgn dia dh stop production sudah la.. huhuhu..)

a.z.n.e.e said...

Masni:
tertinggal lak mu punye.. Ahmatt kata dia dh baca.. "Nak termuntah darah tadi" katanye.. Bukan aku la.. Ahmatt yg cakap.. Huhuhu..

masNie said...

kuang ajaq..dia kate muntah darah kt aku??

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails