26 April 2009

Kenyang

Perut kenyang.. Errrppp... Ini 2nd round aku makan.. Bukan minum petang.. Tp makan nasi kul 6... Huhuhu...

Akhirnya siap jugak masakan aku...
Mak n ayah sempat merasa sbb dorg smpi umah tengah hari tadi... Hehehehe..

"Alahai.. Anak aku baru nk belajar memasak..." Kata ayahku sambil mencubit pipi aku.. Aku tersengeh2 sampai gusi... Sampai mata kecik2.. Hehehe...

"Ok x, mak?"

"OK" kata emakku..

Semalam punye mmg xberapa menjadi... Kali ni aku dh tau dh mcmner nk bg dia bulat cantek jer.. and warnanye kuning keemasan... serta tidak lembik lenyo mcm semalam... Ohhh... Bestnye.. Rasenye pun sedap.. Macam yg jual kat Bonda Cafe Ipoh tue... (Ewah..) Hem.. Aku mmg suke pegedil Bonda tuh.. Kecik, Bulat2, Lembut... Aku buat bulat2 tp besar sket n ade gak yg leper... Hem.. Inilah dia... Yummy.. Yummy..
Aku tinggalkan sikit utk en.suami rasa n puji aku... (Dengan harapan dia puji aku... Huhuhu...)





Kerabu pon menjadi jugak... Masam ade.. Manis ade.. Masin pun ade.. Aku paling suke bau bunga kantan tue.. n lebih menyelerakan bile dia diperah dgn asam limau.. Mengancam u... Adoi.. Lapar balik... Oppss.. Post yg lepas aku kata kerabu tomato yea.. Silap tau.. Kerabu Bunga Kantan...

A'ah betulla Balqis.. Bila dah menjadi tue,.. Rasa puas hati.. Mcm nk buat lagi.. Hehehe.. Lenkali aku nk terjah lagi resepi kat internet.. Hehehe.. Best jugak yek?

Okla gtg.. Nak senja.. Nak mandi la...


p/s : sori yea sbb menimbulkan kontroversi secara tidak sengaja... Ampun maaf lagi sekali... Aku pun harap2 sangat leh dapat baby.. Amin...

...Yummy... Yummy...

~|@ a.z.n.e.e @|~

7 comments:

alfa juliet said...

aznee, bagus isteri mithali..haha...aku dulu masa mula2 pandai masak, asyik nak masak je..dah lelama aku jadi muak makanan sendiri...wakakka..tapi telan juga la...

A.Z.N.E.E said...

A'ah yea..
Mule2 mmg la excited nak masak yea... huhuhu...
Ko mesti dh pandai masak macam2 yea azza..
Aku harap aku pun boleh teror memasak gak.. Huhuuhu..
Mgkn ini azam baru tahun 2009.. Harap2 masih lum terlambat... Hehehehe...

balq15 said...

weh, cane nak bagi ada navigation bar kat atas page tu ek? kat blog aku (blogspot) tak kuar. tp bila aku gi blog ko or blog org lain yg guna blogspot, ade kuar lak.

naqi said...

masak..masak.. msak lebih skit bg jiran rase skit... wakkakaka...

A.Z.N.E.E said...

Balqis : aku dh bg commnet kat wordpress ko.. actually aku pun xpasti katner.. tp mcm ade allowed comment...

naqi : a'ah.. umah ko dekat jer dgn aku.. singgah nye idak.. huhuhu...

A.Z.N.E.E said...

oppss.. tambahan..

syoknye mlm td en.suami dah puji pegedil aku..
huhuhuhu...

ni yg nk masak lg nih.. (cebab cekebab bab...)

ILi Izyani said...

NAmpak sedap la pegedil itu....comel mcm ko..

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails