29 October 2011

Maharaja Lawak Mega

Rancangan baru di Channel 132 (Warna - Astro) iaitu rancangan yang mengumpulkan 17 kumpulan pelawak dari Malaysia, Indonesia dan Singapore.. korang tengok tak?

Untuk minggu pertama ni, biasala x berapa best sangat.. tapi tak bermaksud, semuanya tak best... ada yang jalan ceritanya simple aje tapi bole pecah perut... 

Time rancangan ni jugak, bole la tengok otai2 pelawak yang dah lama x berlakon contohnya Jalil Hamid, kumpulan Pi Mai dsb.. Paling x bole caya, tengok Aflin Aman Ramli pun ada jugak.. Selalu dia hantam komen orang kaw-kaw... Hehehe... Kali ni, dia pulak kena tadah telinga kena komen..


Satu lagi kumpulan yang aku sallute... ialah Kumpulan Boboi gabungan Aflin Shauki n Harun Salim Bachik...


Lawak memang lawak la... Pastu seperti biasa, Aflin adalah salah satu manusia yang sangat bijak dan pandai mencari peluang dan merebut peluang... dalam dia ada show tue, terus jalan marketing jual merchandise untuk peminat BOBOI.. habis2 show je terus promo kat FB.. memang dasat...


Bagi peminat2 Boboi, bole la LIKE page ni yea...

Dan jangn buang masa, jom vote vote vote..
Hope minggu depan bole tengok dorg lagi dan tengok lakonan yang lebih lawak.. :)

2 comments:

yangyuyu said...

lawak jugak, tapi ramai sgt contestant nya pastu heran kenapa pilih pengkritik 2 tuh-contestant pelawak, pengkritik, pamain bola, tukang masak dan penyanyi...pelik2

a.z.n.e.e said...

itu yg heran tue.. kan dorg sendiri pun kena perli dgn kuman n sape lg sorg tue.. aku suke cara dia gelak.. rs nk gelak bile dgr.. hehehe

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails