17 June 2011

Cameron Highland Trip

Rasa macam baru je jenjalan ke Cameron Highland.. Rupenye last ktorng pegi masa Okt 2010, masa besday aku dulu.. Hehehe... Rasa windu nk membuntat strawberi bebanyak!

Plannye sebenarnya kami nk ke Cherating, tapi hotel dh penuh... so, memandangkan Abang Kash dah apply cuti, jadi macam rugi je kalo x g jenjalan.. Bukan senang nk dapt cuti bersama sebenarnye kan?

Jadi, jom kita start mengembara bersama kami berdua.. Entry pun akibat terjebak dengan Azza.. Jadi, aku pun mcm nak share yg tak berapa memberangsakan isinya dan gambarnye! Hehehe.. Tapi nk gak wat entry, boleh!

okies.. jom....

 dengan hanya berbekalkan RM50 Ron 95, kami mampu bergerak sejauh 469 km.. 
itu pun ada lagi separuh balance bila balik!

sampai dah petang, terus check-in... nape la pegi petang ek?? bukannya jauh pun... huhuhu... itula dia byk koje... pastu ada lah org order n bayar last minit sebelum bergerak, so.. kami pun pegi la pos barang dulu ke Kampar, then barula patah balik ke Simpang Pulai... kira2 sejam, ktorng dah sampai ke Brinchang..

Disebabkan datang pun main terjal aje... harus check-in hotel pun main terjal aje.. dah checkin, terus g Pasar Malam Brinchang walaupun jam baru kul 5 petang... boleh gile wei, g pasar malam dia... menyelerakan! Apesal la pasar malam kat umah aku ni x semeriah mcmni... hum...

 Udang Goren Tepung RM5

 Ketam Goreng RM5 

 Strawberi Choc RM7.50

 Jagung bakar RM2.50

 Nasi Briyani + Ayam Rempah RM5.50

Aku cakap pada Abang Kash, malam karang kalo lapar lagi... kita turun je la.. jalan kaki g pasar malam lagi... Konon... tapi dh masuk bilik, senyap soh... Aku layan Movie.. nak tengok wayang, kena lak turun Ipoh... huhuhu.. keje sia2... nk karaoke, pun x mandang!

Esok pagi, pas breakfast, kami jenjalan dah... Seperti biasa, main terjal gak... Main masuk Strawberry Park, buat macam hotel sendirik!




Pastu g Strawberry Fam terbesar kt Cameron.. memang besar sungguhla.... bergunung-ganang... penat nk panjat.. yg untungnya, dia tanam, pastu dia buat cafe utk bagi org makan tanaman dia dgn fresh...

 Ni firsttime aku tgk lobak putih ditanam.. Main tanam je bawah pankin sayur lain.. elok je gemuk kan?

 Ni bunga yg dia main tanam n letak kat tangga... rasa mcm kt venizuela lak!

 Haa.. ini cafe dia... Mak aih, terliur den! 
Nak makan ape?
 RM 5.90 

 RM5.90 

 RM16.90 jer! ranap duit aku!

 aku pilih nih!

 siap dapat penunu bunsen lagik! dasat!

 wauu weee....

jom makan!
 1. tunjuk
 2. celup
 3. siap
 4. cicah lagik
5. ngap!

hahahaha... terliur la... larik!!! 

3 comments:

Ecah Shafiee said...

pergh..jgn wat org jeles bley x kak.? haha..

Azhariah Zuber said...

bila ko pegi ni jonny?
akhirnya ada gak entry ko panjang2..rindu

ayu said...

bestnyaaa...aku pun nak pergi lagi laa..huhu

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails