29 August 2010

Perak bagi RM500 bonus raya!!

Aku agak ketinggalan zaman..

Tapi bukan ketinggalan zaman la jugak kot.. sebab aku dah tau awal, member aku btau tau.. tapi aku tersalah faham.. Aku ingat bonus yang kerajaan persekutuan yang bagi tue.. Cuma, MB Perak umum lebih awal sket dari PM umum pasal bonus.. Lagi pun, aku kan bercuti lama di rumah... Jadi, info tak berapa nak tepat la... 



So, aku pun google la kejap tadi.. Then, terjumpa ini!!!



Meaning that, raya ni aku dapat RM1000.. dan abang kash pun dapat RM1000...


Wah, bestnye.... ALhamdulillah...


Tapi, aku lum lagi terfikir nak buat apa dengan duit nih... Even, yang RM500 tue pun lum lg decide mau buat ape... Ni dapat lak tambah lagi RM500... Humm... Simpan ok la kot!! (Ada harapan ker nak simpan nih??)



Hehehe... Nak habis, sekelip mata jer.... Huhuhuhu...


p/s: kalo aku simpan kat UT, hujung tahun ni dapat bonus lagi... hum.... silap2 naik lagi seganda... Untung tue!! Huwahahaha... Makcik kayo!! Uiks....

14 comments:

Noraishikin Mohd Salleh said...

wah bestnya..belanja saya songket satu kak..haha

ecah said...

duit raye agh kasi up sikit eh raya kali ni..agh nak dari akak ngn abg ngah skali!!!

Razzi Eddyza said...

akk,t bgi duet rayee

white rose said...
This comment has been removed by the author.
white rose said...

eh, akak...kita ni kakitangan perseketuan...yg sy tahu perak bagi kepada kakitangan awan kerajaan negeri je...

awin said...

ye la jonny...

kalau kakitangan negeri je... maksudnya pihak berkuasa tempatan (PBT)...

mcm majlis daerah, majlis perbandaran.... diaorg x dpt RM 500 dpd najib...

yangyuyu said...

utgnya jadi oghang perak

silvertech said...

weh mane aci org perak dapat double...waaaa

alfa juliet said...

wow banyak tu..awat selangor tak dpt pun..aku tak puas hati

a.z.n.e.e said...

cikin:
ahaks... join Kashfee Anggun... spesel diskaun of coz for you!!


ecah:
beres... akak nk beranak banyak2... nnt korang lak kena bagi kat ktorg.. ahaks..

a.z.n.e.e said...

adik:
eleh.. mcm tak biasa.. :P


dylla & awin:
a'ah la.. juz br faham jer pas dtg skolah blk.. hbs larik budget!! uhuhuhu..

a.z.n.e.e said...

ummie, nadia, azza:
dgr citer melaka n penang pun dapat gak.. perak pun dh berapa tahun bagi.. tp tahun ni je br aku amek tahu... ahahaha...

jejaka anggun said...

rase2 nyer utk perayaan kaum lain ada x govt bagi? or state dept bagi?

a.z.n.e.e said...

raya ni semua gov servant dpt walaupun bukan melayu!

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails