25 June 2010

Nafsu Seorang Perempuan!

salam semua..
aku adalah manusia yang terkinja2 sekarang.. tak dan2 nak g dinner esok malam ni Royale Chulan! segala benda mak nenek nak beli.. ranap duit aku... tapi masih tak sedar diri!
mane taknye:
  • kain sari yang aku anta buat baju kurung dah siap dan dah amek.. tapi malangnya tak sedap di pakai dan keras jegung! dah macam teddy bear bile aku pakai sebab dia menggelembung di tepi jahitan... langkah drastiknya, semalam aku terjah butik di Ipoh! Alhamdulillah jumpa yang berkenan.. plus terjumpa baju batik untuk abang kash yang sedondon warna dengan baju aku! so, esok kami berdua matching2... yeay!
  • saya budak baru belajar! baru hegeh2 nak belajar pakai make-up... so, ape lagi dah terjah Avon beli semua... sebenarnya dari Isnin- Selasa dah puas aku round nk beli set make-up tp pening sebab xde consultant di sebelah ... nk harap aku yang buta ni beli.. habis nanti.. cara senang, aku beli je la dulu k at Avon! RM200 habis di situ hamek kau! (tapi xpe.. sebab aku guna duit job side income.. hahaha.. x sentuh duit gaji... hehehe...)
  • kasut n clucth dh beli awal... dan sedondon lak dengan baju.. ALhamdulillah! satu set La Primavera aku bedal... hehehe.. confirm RM100 ke atas!
  • shawls... inner shawl lagik...! disebabkan aku beli shawl yang kosong... nmpk macam tak grand jer... so, aku anta g tampal manik yang kat bahagian atas kepala.... 15 minit dah siap...! tapi satu papan manik je dah RM8! satu panjang shawl adalah 4-5 papan manik! huh?? inner pun aku beli baru gak! gasak ko la jonny!
  • accessories lagik! rantai, brooch, etc.. segala mak nenek...
  • itu pun dok pk lagi... apa lagi... apa lagi yang tak cukup!

pendek kata... jadi pompuan memang susah... serba serbi nak complete.. kalo tak complete rasa tak sedap hati.. rasa capik! padehal xde sape pun nak tegur... "cantek brooch ko.." silap2 orang tak perasan pun.. tapi demi memuaskan hati dan perasan syok sendirik, beli la jugak!!

ini baru grand dinner!! belum benda lain!


akhir kata, pompuan memang kena bekerja... kalo tak, parak la suami2 di luar sana! betoi tak!?

p/s: 2 hari tak update blog kot! nnt kan gambar kami di Royale Chulan!

12 comments:

senandung semalam said...

betol2...
suami kne bg istri kje klau x pokai la dowg...
hahaaaa

lan said...

bukan perempuan je gile shopping.. laki pun sama gak ape??

mR.sYaH said...

uits byknyer.. xpe2.. untuk diri sendiri gak..

a.z.n.e.e said...

SS:
hehehe.. biasala kan pompuan ada 99 nafsu...

lan:
ko la orgnye kan? hehehe..

mr.syah:
utk suami apa salahnya.. ahaks,,

jejaka anggun said...

membazir itu ikutan syaitan. ;p

a.z.n.e.e said...

JA:
hahaha.. idak aih.. 24j pakai make-up tue sume serentak! hahaha..

W. Hidney said...

hye cikgu aznee ;). rasanya tak susah kot kalau pakai dan belanja sederhana. yang pasti sejuk mata memandang especially when it involves our mother in law. our? hehehe. anyway nice blogs. keep it up

hidney

~ As ~ said...

aku tak sabar nak tgk gmbar...

yangyuyu said...

aznee,

aku pun suka berlian tabur tuh...beli byk2 tapi malas nak tampal kat tudung...

white rose said...

nape tak beli set mac...
mac ni sesuai dgn muka akak...

mac makeup nye cantek & terkini...
harga pun takmahal sgt...

mac ni makeup tahan lebih lama...

sblm ni sy dh cube avon, tapi cpt pudar n cair...

a.z.n.e.e said...

Hidney, salam perkenalan.. our MIL?? strangenye?? hehehe..

berbelanja ikut kemampuan je sebenarnye.. br la sepadan dgn diri sendiri.. kan?

AS:
tunggu tau.. hehehe

a.z.n.e.e said...

ummie:
a'ah.. berlian tabur tur simple tp nmpk cantek.. aku pun malas gile nk iron.. remeh rasenye.. jd, upah org ajela.. hehehe..

dylla:
akak budak br belajar.. xpe.. pasni akak beli mac yea.. avon sebagai percubaan.. ok tak make-up akak g dinner tuh?

Featured Images

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7
Related Posts with Thumbnails